Rólunk

Kedves kikapcsolódni vágyó látogatók!1618306_717990344927731_940799672_o

Cégünk tevékenységi köre Erdély szállásainak, éttermeinek, szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeinek bemutatása. Az oldal többnyelvűségével szeretnénk elérni, hogy minél több külföldi turista ismerje meg Erdély csodálatos tájait, az emberek vendégszeretetét, valamint anyanyelvén kapjon tájékoztatást.
Egyszerű, megyékre lebontott kezelőfelülettel és a google térképpel könnyen megtalálhatja az Ön számárára legmegfelelőbb szállást, és a hozzá közel lévő éttermeket, kikapcsolódási lehetőségeket, valamint látnivalókat.

 Hasznos tanácsok Erdélybe utazóknak

Erdélybe belépéskor útdíjat kell fizetni, az ún. Rovinietét, melyet nyugodtan lehet magyarul kérni, az eladók nagy része beszél magyarul. Az árakról itt tájékozódhat https://www.roviniete.ro/hu/

Romániába belépni érvényes útlevéllel vagy érvényes személyi igazolvánnyal lehet. Csupán jogosítvánnyal nem engednek be az országba.

Románia hivatalos fizetőeszköze a lej vagy másképpen RON. Lejt nem érdemes a határon váltani, ha nem muszáj inkább belső Erdélyben, Székelyföldön váltsanak, ugyan is kedvezőbb árfolyamon juthatnak hozzá. Napi árfolyamról itt tájékozódhatnak.

Székelyföldön sok helyen elfogadják a forintot és eurót is.

Bankkártyás fizetést elfogadó helyeken használják a bankkártyájukat, mert kedvezően váltja át a forintot.

Ha nem állnak meg Kolozsváron, hanem egyenesen Székelyföldre tartanak használják a Kolozsvárt, Tordát, Aranyosgyérest elkerülő A3-as autópályát, amely 52,5 km, melyre Gyalunál (Gilău) tudnak felhajtani. Nagyon jó minőségű autópálya, a megengedett sebesség 130 km/óra, de legyenek figyelmesek, mert gyakran ennél magasabb sebességgel száguldanak rajta. Az autópályát használhatják a határon megvett matricával (Roviniete).

Télen történő utazáskor mindenképpen tegyünk hóláncot az autóba, a rendőr kérheti.

Az utóbbi években Romániában az üzemanyagárak megemelkedtek, a hazainál kb. 20 Ft-al drágábbak, így érdemes még Magyarországon teletankolni az autót.

Ha ne adj Isten segélyhívásra kényszerülnek hívják a Magyarországon is használatos 112 számot, melyen lehetőség van magyar nyelven segítséget kérni. Hívás után a bejelentkező személynek a következőt kell mondani: Vreu pe limba maghiara, az az magyar nyelven szeretném. Ekkor kapcsolnak egy magyar anyanyelvű személyt.

Mindig vigyenek magukkal melegebb ruhát, mint otthon, ugyan is Erdélyben ha nyáron kánikula is van, este a hőmérséklet erősen lecsökken.

Az ország hivatalos nyelve a román, viszont Erdélyben bárhol próbálkozhatunk a magyar nyelvvel, Székelyföldön a román lakosság nagy része is jól beszéli a magyar nyelvet. A román fiatalok jól beszélnek angolul, míg az idősebbek oroszul és franciául. A román nyelvhez a legjobban az olasz és a spanyol nyelv hasonlít, így ezekkel a nyelvekkel is meg tudjuk értetni magunkat.